Bekijk hier
de fotos
Word vrijwilliger
Kaartverkoop
Orange Obstacle Run

Nieuws

Oranje hart Den Ham komt met Orange Obstacle Run

DEN HAM – Stichting Oranje hart Den Ham organiseert voor het vijfde jaar op rij de festiviteiten rondom Koningsdag. Het programma zal in grote lijnen het vertrouwde beeld van de afgelopen jaren weergeven. De grootste wijziging is het middagprogramma op Koningsdag; The Orange Obstacle Run.

Na vier jaar de strijd om de ‘Prins Pils Bokaal’ gestreden te hebben vond Oranje Hart het tijd voor vernieuwing. “We zagen met name vorig jaar dat de animo onder teams minder werd, dan wordt het tijd voor iets nieuws.” zegt nieuwe voorzitter Hermen Welink. Dit nieuwe concept is de ‘Orange Obstacle Run’ een avontuurlijk hardloop parcours met diverse lastige hindernissen. De route, er is keuze uit 5 of 10 kilometer, zal onder andere lopen over de Mageler Es en door het dorp zelf. Het centrale feestterrein aan de Blesdijk zal het decor zijn voor de start en finish van de wedstrijd, waar de deelnemers meteen enkele stevige obstakels voor hun kiezen krijgen. “Voor het publiek is het feestterrein een prachtige locatie om van dicht bij de deelnemers te zien ploeteren op de hindernissen” aldus Welink. Ook op het vervolg van de route worden verschillende obstakels gecreëerd. De organisatie hoopt hiermee opnieuw voor jong en oud een spetterende Koningsdag te realiseren.

Daarnaast zullen dit jaar ook de bekende evenementen als de ‘Oldies but Goldies’ en het ‘Orange Teenage Event’ weer een plaats krijgen in het programma. De feestweek wordt ook dit jaar afgesloten met de Oranjenacht op zaterdagavond.